Bakker J. Delsing

Vanaf het allereerste contact viel bakker Ton Delsing uit Geldrop de persoonlijke aanpak van Gazprom Energy op. “Ik ben niet zomaar een nummer voor Gazprom Energy. Ik ben een klant met een naam en een verhaal. En dat doet ertoe voor deze energieleverancier. Dat heb ik vaak anders meegemaakt.”

In juli 2016 benaderde Gazprom Energy bakker Ton Delsing uit Geldrop met een vrijblijvende offerte voor elektriciteit en gas. Omdat de Brabantse bakker net elders een 3-jarig contract voor stroom had afgesloten, had hij alleen interesse in het gasaanbod. “Dat werd meteen gerespecteerd. Er werd niet aangedrongen om meer af te nemen. Ook al ben ik als grootverbruiker met zo’n 10.000 kilowattuur per maand aan elektriciteit natuurlijk best interessant voor energieaanbieders.”

‘Wie de kleine ondernemer niet eert, is de grote niet weerd’

Ton Delsing prijst de klantvriendelijke benadering voor MKB’ers. “Bij Gazprom Energy doe ik ertoe als ondernemer. En zo hoort het ook: wie de kleine ondernemer niet eert, is de grote niet weerd. Je kunt in mijn optiek ook beter 10 kleine ondernemers goed bedienen, dan afhankelijk zijn van 1 grote. Als die namelijk vertrekt, sta je met lege handen. Gazprom Energy begrijpt dit.”

Het vertrouwen in Gazprom Energy is groot bij de bakker. “Ik moet ’s ochtends in alle vroegte kunnen rekenen op stroom en gas. Daar ben ik in mijn werk van afhankelijk. Gazprom Energy is een grote speler in de energiemarkt, dat geeft me vertrouwen dat ze hun afspraken naar mij zullen nakomen.”

Stabiele prijzen

Stabiele energieprijzen zijn voor bakkers erg belangrijk, vertelt Ton Delsing: “De marges op onze producten zijn klein. Extra kosten zijn dus al snel zichtbaar. Ik kan echter niet elke 4 weken de prijs van mijn brood omhooggooien, omdat de energieprijs schommelt. Dat maken we nu helaas met de boterprijzen mee en dat is erg vervelend. Je wilt als bakker stabiele, aantrekkelijke prijzen kunnen bieden. En dat is precies wat ik van Gazprom Energy krijg.”

Ton Delsing roemt de duidelijke producten van Gazprom Energy. “Sommige zaken moeten gewoon goed geregeld zijn. Daar wil je als ondernemer geen zorgen om hoeven hebben. De levering van stroom en gas is er zeker een van. De facturen van Gazprom Energy zijn altijd correct en heel transparant. Ik kan precies zien wat het gas kost en welke aanvullende zaken ik van het Rijk moet betalen. De afrekening klopt ook helemaal. Dat is prettig en geeft een goed gevoel.”

“De dienstverlening is voor mij in alle opzichten perfect. Gazprom Energy maakt echt werk van wat ze doen. En de klant is hier nog echt klant. En zo hoort het.”