Dogstar

Al meer dan 22 jaar maken Maike Spelt Storms en haar man hondensnacks. De 100% natuurproducten van Dogstar zijn gemaakt van vers vlees en vers vlees gemengd met granen en worden in een oude watermolen in Meerssen gefabriceerd. “De grote oven waarmee de snacks worden gebakken en gedroogd is de spil van het bedrijf. Als die niet werkt, dan hebben we een probleem.”

Zelf stroom opwekken
De molen is een monumentaal pand en staat in de achtertuin van familie Spelt Storms. “Stroom wekken we zelf op via de turbine in de snel stromende rivier de Geul. Maar de grote oven die wij speciaal voor het productieproces hebben ontwikkeld, werkt op gas,” vertelt Maike. De twee ovens zijn zo groot als een gemiddelde slaapkamer van zo’n 15 vierkante meter. De oven van Dogstar bakt op een dag een behoorlijk aantal kilo hondensnacks. Via groothandels in Nederland, Duitsland en België worden ze vervolgens verkocht. En via handelaars gaan de snacks naar Zweden en Denemarken.

Belangrijk onderdeel
Als gas zo’n belangrijk onderdeel is van het productieproces, loont het om te kijken naar de kosten. Eén van de voornaamste redenen waarom Maike jaren geleden bij Gazprom Energy terecht kwam. “Aan de gasrekening zijn wij per maand een behoorlijk bedrag kwijt. Bij dergelijke vaste laste ontkom je er niet aan om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kwamen we als snel bij Gazprom Energy terecht.”

Positief contact
Problemen hebben ze bij Dogstar gelukkig nog nooit gehad met de levering van het gas. Maike is heel tevreden met Gazprom Energy. “Als het eenmaal loopt, dan loopt het. Er is ook nog nooit iets voorgevallen, dus ik spreek de klantenservice ook nauwelijks. Gelukkig maar!” lacht Maike. “Het contact dát we hebben ervaar ik als positief. Dat gaat hoofdzakelijk over de maandelijkse lasten. Ze denken met ons mee en komen altijd met een passend advies.”