Kamerton

Zo’n 30 jaar geleden verhuisde Oksana Titova met haar man van Rusland naar Nederland. “Inmiddels hebben we drie (bedrijfs)panden die zijn voorzien van de energie van Gazprom Energy. En daar zijn we heel blij mee. Het contact met Gazprom Energy is heel prettig en persoonlijk. Bovendien denken ze écht met ons mee. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is lang niet altijd zo in de energiewereld,” aldus Oksana.

Al jaren werken zij, onder de naam Kamerton, als Nederlandse onderneming die Rusland expertise en know-how importeert en exporteert. Commercieel en cultureel gezien hoopt de familie bij te dragen aan een positief beeld over hun moederland. Sinds een jaar of 7 heeft Kamerton een zakelijk energiecontract lopen bij Gazprom Energy. Voor drie panden: het woonhuis met kantoor, een luxe gastenverblijf waar volop gebruik van wordt gemaakt en een nieuwe concertzaal waar nu de laatste hand aan wordt gelegd.

Concertzaal
Haar zoon Rangel Silaev (19) is getalenteerd pianist en produceert filmmuziek. Op zijn 10e ging hij naar het conservatorium en sindsdien speelt hij regelmatig soloconcerten. De concertzaal waarin hij zijn eigen gecomponeerde filmmuziek gaat presenteren is bijna gereed. Energie speelt hierbij een onzichtbare maar belangrijke rol. Oksana: “Binnenkort speelt hij het openingsconcert. De vleugel van €85.000 waarop hij zal spelen is als een sieraad. Een levend instrument. Daar moet goed voor worden gezorgd. Het kan niet tegen temperatuurschommelingen dus een constante temperatuur van 22 graden en goede klimaatbeheersing in de ruimte is essentieel.”

(Tekst gaat verder onder de video)


 

Vriendelijk en behulpzaam
Het persoonlijke contact met de medewerkers is volgens Oksana een van de grootste pluspunten in de samenwerking met Gazprom Energy. “Je hoeft maar te vragen en je krijgt antwoord. Dat klinkt vanzelfsprekend hè? Maar dat is echt niet zo in de energiewereld. Met veel energieleveranciers zijn de ervaringen heel anders. Of het nou gaat om de prijzen, de contractverlenging of het aanpassen van het voorschot. Bij Gazprom Energy zijn ze vriendelijk, behulpzaam en altijd bereid om het gesprek aan te gaan.”

Transparant over de prijs
Daarnaast hecht Oksana veel waarde aan helderheid over de prijzen. ”Sowieso vind ik dat je als leverancier duidelijk moet zijn over de prijzen. Maar wij willen zelf ook transparant zijn richting de huurders van ons gastenverblijf. Dus verwachten wij dit ook van onze zakelijke energieleverancier. Bij Gazprom Energy zijn ze duidelijk over de prijsopbouw en kunnen we met al onze vragen hierover bij ze terecht. Ze doen nooit moeilijk en denken juist altijd goed mee over de invulling van het energiecontract.”