Customer Excellence manager Mattheo de Boer stelt zich voor

21 december 2020

Met ruim zestien jaar ervaring in de klantenservice wereld, weet Mattheo precies wat er nodig is voor een excellente klantbediening. Naast hard werken, worden successen bij hem altijd gevierd. Hij houdt van gezelligheid en is een rasechte familieman.

Wat doe je precies bij Gazprom Energy en wat maakt jouw werk zo leuk? 

Sinds mei 2019 geef ik als Customer Excellence manager leiding aan de klantenservice van Gazprom Energy in Nederland. Op basis van input uit de praktijk, initieer ik ideeën voor een excellente klantbeleving. Want in de praktijk, dáár gebeurt het! Door bepaalde keuzes te maken, kunnen wij waarde toevoegen en ons onderscheiden van concurrenten.

Gezamenlijke missie

Het liefst houd ik mezelf bezig met vragen als: Hoe kunnen wij onze bereikbaarheid nog verder verbeteren? Hoe kunnen wij benodigde kennis en vaardigheden intern ontwikkelen, verspreiden en borgen? Hoe kunnen wij klantvragen nog sneller en tegelijkertijd boven verwachting afhandelen? En hoe kunnen wij klanten en partners duurzaam aan ons verbinden? Dit zijn één voor één prachtige vraagstukken waarin ik mij graag verdiep. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met alle afdelingen. Elke afdeling heeft een aandeel in klanttevredenheid. Customer excellence is onze gezamenlijke missie! We streven altijd naar een win-win situatie: we maken het beter en makkelijker voor klanten en partners én onze eigen organisatie. En dat is soms best een puzzel!

Klantenservice is ‘key’

Met ruim zestien jaar ervaring in de klantenservice wereld in zowel adviseurs- als coachrollen, ken ik de klappen van de zweep. Klantenservice is een prachtig vakgebied en gelukkig lijken bedrijven steeds meer te beseffen dat een excellente klantbediening ‘key’ is voor duurzame groei.

Onmisbare eigenschappen klantenservice medewerker

Behoeften van klanten en partners zijn onderhevig aan sociaal-maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen. Als klantenservice medewerker moet je daarom beschikken over een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Je moet goed kunnen luisteren, doorvragen, empathisch zijn, continu veranderen leuk vinden en mogelijkheden voor verbeteringen kunnen signaleren. Kortom: geen makkelijke job!

Het zijn erg belangrijke eigenschappen die ook ik dagelijks nodig heb om mijn werk goed te kunnen doen.

Hoe ziet jouw weekend eruit?

Net als mijn vrouw, vier ik dit jaar mijn veertigste verjaardag. Samen hebben we twee mooie dochters van elf en dertien jaar. In het weekend trek ik met plezier mijn hardloopschoenen aan en kijk ik vervolgens graag naar de Formule 1 samen met mijn vrouw. We houden ervan om langs te gaan bij familie en vrienden. Samen eten bij ons thuis vinden we gezellig. Hier drink ik dan graag een speciaal biertje bij. Als mijn jongste dochter een wedstrijd zwemt, ben ik op zondag in het zwembad te vinden. Hoewel dit het afgelopen jaar wel is veranderd door Corona helaas.

Waar ben je trots op en waarom?

Erg trots ben ik op het behalen van mijn hbo-diploma op latere leeftijd. Met een jong gezin, beide een baan en een sociaal leven, was het af en toe afzien en doorzetten. Ik ben dus vooral trots op ons gezin en hoe we deze drukke tijd goed zijn doorgekomen.

Waar krijg jij energie van? Wat zet jou in beweging?

Het is goed om af en toe bewust op de pauzeknop te drukken en stil te staan bij waar het leven echt om draait. Genieten van een goed (soms filosofisch) gesprek of juist slap ouwehoeren onder het genot van een hapje en drankje. Tijd met het gezin doorbrengen, samen eropuit gaan. Dit geeft mij energie en help mij om alles in perspectief te blijven zien.

Successen vieren

Op de pauzeknop drukken zit bij mij alleen niet in ‘de aard van het beestje’ en moet ik dan ook bewust doen. Juist om in beweging te blijven. Klinkt eigenlijk best paradoxaal. Zakelijk gezien krijg ik energie van positieve klantreviews. Ook als Customer Excellence Manager mag je af en toe best stilstaan bij wat er nu al goed gaat. Succes moet je vieren!

Waarom sta jij bekend bij Gazprom Energy en wat weten zelfs jouw collega’s nog niet over jou?

Dit weet denk ik bijna niemand, maar één van mijn favoriete televisieprogramma’s is ‘Tussen Kunst & Kitsch’. Altijd benieuwd naar wat dat mooie schilderijtje nou weer waard is! Volgens mijn vrouw ben ik een echte ekster. Qua muziek heb ik een héle brede smaak. Ik luister graag hiphop, maar ook metal en houd van housemuziek maar ook van jazz! Op jonge leeftijd heb ik mezelf leren drummen en droomde ik van spelen in een rockband. Helaas ontbrak het me aan talent hiervoor, al vond ik het zelf best aardig klinken. Verder had ik tot ongeveer vijftien jaar geleden, jawel, krullend haar tot op mijn schouders. Dat is nu haast niet meer voor te stellen.


Deel dit


Dit vind je misschien ook interessant….