Manager MKB Erik Dolman stelt zich voor

20 januari 2021

Als commerciële denker en doener, gaat Eriks hart sneller kloppen van nieuwe kansen en het nét iets beter doen dan de concurrent. Zijn belangrijkste missie? Het optimaal houden van de relatie met partners. Vraag je Erik naar zijn ideale weekend, dan vertelt hij dat hij het liefst alle facetten van de horeca benut. Behalve als zijn favoriete voetbalclub speelt, dan past hij zijn planning daar volledig op aan…

Wat doe je precies bij Gazprom Energy en wat maakt jouw werk zo leuk?

Samen met een prachtig, divers team draag ik de commerciële verantwoordelijkheid voor de partners en directe klanten in het MKB/SOHO segment. De belangrijkste taak is ervoor zorgen dat we de relatie met deze partners optimaal houden. De “sale” is slechts het gevolg van de relatie. We focussen daarom op de partner en niet op de verkoop.

Bouwen aan een optimale relatie

Ondernemen in een snel veranderende omgeving vind ik mooi. Als commerciële denker en doener, gaat mijn hart sneller kloppen van nieuwe kansen en het nét iets beter doen dan de concurrent. Dit doen we door onze partners écht centraal te stellen. We ontzorgen onze partners en bouwen aan een optimale relatie. Dat is waar ik energie van krijg. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat klanten blijven terugkomen, ook in de toekomst!

Hoe ziet jouw weekend eruit?

In het weekend geniet ik graag optimaal van alle facetten van de horeca. Dat blijft toch één van de mooiste dingen in het leven, nietwaar? Een kop koffie of biertje op het terras of eerst een stevige lunch om vervolgens te blijven hangen voor het diner. De volgende ochtend een lekker ontbijt in het Kurhaus! Love it.

Weekend betekent voor mij verder vooral ontladen, uitrusten en tijd doorbrengen met de mensen die me dierbaar zijn. Zo eet ik graag met mijn zoon David (3) een harinkje. Met mijn dochter Lauren (1) speel ik graag het kriebel-baard-spel en met mijn vriendin Janine ga ik graag uit eten of een weekend weg. Ook met vrienden ga ik graag een hapje eten.

De Galgenwaard

Of mijn weekend er zo uitziet, hangt wel af van één ding. Wanneer FC Utrecht speelt, pas ik mijn planning daar volledig op aan. Ik ben er altijd bij. Gelukkig heb ik een lieve vriendin die me daar volledig vrij in laat. Menig verjaardag, huwelijk of andere bijeenkomst heeft geweken voor mijn aanwezigheid op het mooiste plekje op aard: De Galgenwaard!

Waar ben je trots op en waarom?

De meeste van onze eerste klanten en partners, welke ons in 2011 het vertrouwen hebben gegeven, zijn nog steeds bij ons. Dat zegt veel en daar ben ik trots op! Veel relaties eindigen voor hun tienjarig jubileum. Maar als je samen veel van elkaar kunt accepteren en focust op verbetering dan kan het! Zeker wanneer je altijd eerlijk en oprecht durft te zijn en dat uitstraalt naar een ander.

Persoonlijke ontwikkeling

Ook ben ik trots op iedereen die de afgelopen tien jaar heeft bijgedragen aan het succes en de ontwikkelingen van Gazprom Energy! De persoonlijke ontwikkeling die ik een aantal mensen heb zien doormaken, is fantastisch om te zien. Het is mooi om voor een bedrijf te werken waar iedereen zichzelf mag zijn en je dingen op je eigen manier mag doen. Een bedrijf waar iemand ook de tijd krijgt wanneer het even niet loopt. Het karakter wat sommige hebben getoond is bewonderenswaardig. En ja, daar ben ik trots op.

Waar krijg jij energie van? Wat zet jou in beweging?

Energie krijg ik vaak van de kleine dingen in mijn dagelijkse werk. Bijvoorbeeld een gesprek met iemand over zaken waar hij of zij tegenaan loopt binnen zijn bedrijf of privé. Iemand motiveren het maximale uit zichzelf te halen door te coachen of sparren. Iemand daarmee zowel zakelijk als privé een nieuw inzicht geven en verder helpen, dat is mooi en daar krijg je zelf ook nieuw inzicht voor terug. Gelukkig zijn er genoeg van dat soort mooie momenten, elke dag weer. De kunst is ze op te merken.

Waarom sta jij bekend bij Gazprom Energy en wat weten zelfs jouw collega’s nog niet over jou?

Waar ik om bekend sta? Vaak word ik omschreven als commercieel natuurtalent met een focus op groei en een scherp oog voor commerciële kansen. Dat ik doorgaans een vraag met een vraag beantwoord, hoor ik ook terug. Zelf vind ik het mooiste om te horen dat men me een prettig, oprecht en eerlijk persoon vindt. Mét humor. Of dat is waarom ik bekend sta, durf ik je niet te vertellen. Maar ik zou ervoor tekenen.

Het onbekende

Wat collega’s nog niet van mij weten? Moeilijk! Ik heb geen idee, maar ik sta altijd open om het gesprek aan te gaan. Ze mogen mij alles vragen, wellicht levert het mooie nieuwe inzichten op.


Deel dit


Dit vind je misschien ook interessant….